20 let Renarkon

Dne 27. Května se Ostrévka zúčastnila akce „ 20 let Renarkon“. Tuto akci pořádala Terapeutická komunita Renarkon k příležitosti 20. výročí založení. V této komunitě se léčí lidé se závislostí na drogách, přesněji na pervitinu a alkoholu.

Na toto vystoupení jsme jeli s rozpačitými pocity, nevěděli jsme, co nás čeká. Přes počáteční rozpaky z toho, že budeme tančit na betonu a z toho jak nás tito lidé přijmou, jsme přijeli s optimistickou náladou.

 

Terapeutická komunita se nachází v malebném údolí Podolánky, které je obklopeno nádhernou přírodou a klidem.

Na vystoupení jsme si připravili pásmo z valašských figurálek (Hořela lipka, Kovářský, Kohút, Hulán, Sviňák, Špaček a točené).

Pásmo jsme rozdělili na dvě části a v pauze mezi jednotlivými částmi, nás napadlo, naučit některé figurálky i návštěvníky. Volba byla jasná Špaček a Polévka hovězí. Tato část sklidila největší úspěch! Přidalo se, asi 15 párů z řad návštěvníků a členů komunity, všichni si to moc užívali! Po výuce pokračovala druhá část pásma, to však nestačilo. Zdeněk s Kubou se rozhodli, kluky dobrovolníky naučit valašský poskok a pár „srandiček“ jako třeba mašinku, stonožku, kolotoč…  Dobrovolníci se nenechali zahanbit a vše poctivě opakovali. Všichni jsme se u toho hodně nasmáli! Dále ještě chtěli něco naučit v páru, tak jsme zkusili Kohúta. Bylo fajn sledovat, jak se všichni s radostí zapojili.

Jako odměnu jsme dostali pohoštění ve formě švédských stolů, které připravili členové komunity.

S plnými žaludky jsme se potom odebrali k autobusu.

Členové komunity celý večer nemluvili o ničem jiném než o super folklóru a moc se těší, až se znova potkáme.

Na závěr bychom rádi poděkovali terapeutické komunitě za pozvání. Odpoledne jsme si velmi užili a to i díky milým klientům a návštěvníkům.

 

No Replies to "20 let Renarkon"


    Got something to say?

    Some html is OK